joi, 18 octombrie 2012

Sub semnul lupului Dac Fest 2012!



Lupta dintre daci si romani 2012

In primul rand ii multumesc prietenului meu Raoul autorul site-ului www.orastie.info, pentru acest articol minunat.

Agitatie mare la finalul saptamanii trecute pe platoul de la Costesti din comuna Orastiara de Sus, unde a avut loc cea de-a treia editie a festivalului „DacFest – Sub semnul Lupului”. In ciuda vremii potrivnice, cateva sute de oameni au participat la atelierele interactive din tabara dacilor si au asistat la confruntarea finala dintre daci si romani.
Evenimentul a debutat vineri dupamasa in centrul Orastiei, cu o parada a costumelor militare si o scurta demonstratie a luptei, insa doar atat cat sa faca „pofta” spectatorilor. Ziua de sambata, in ciuda vremii ploioase de dimineata, a debutat cu prezentarea vietii civile si militare a dacilor, prin intermediul atelierelor traditionale.
Spectatorii au putut degusta mancaruri traditionale, preparate dupa retete de mult uitate. Berbecut si pui la protap, tocanite si alte bunatati sunt doar cateva din bucatele care iti lasau gura apa cand treceai prin apropiere.

Luptele gladiatorilor 2012 

Festivitatile au debutat cu lupte de gladiatori puse in scena de organizatia Virtvs Antiqua. Spectatorii au fost purtati in timp, in arenele romane unde aveau loc specatcolele cu gladiatori.Soarta invinsilor era hotarata tot de public, iar lovitura finala era aplicata de Charon, care il intruchipa pe zeul tenebrelor.
Cel mai asteptat moment al zilei a sosit intr-un tarziu. Lupta dintre daci si romani meritand fiecare minut de asteptare.
Inclestarea dintre cele doua armate a facut si o victima nedorita. In focul luptei neatentia si probabil faptul ca unii au luat lupta prea in serios s-a lasat cu ranirea usoara a unui membru al TDA (Terra Dacica Aeterna), acesta fiind scos repede din lupta.
Atacul romanilor Dac Fest 2012


Ziua de sambata s-a incheiat cu specatcole folclorice si cu aprinderea rugului lui Zamolxe.
Doresc sa ii felicit pe cei implicati in organizarea evenimentului pentru munca depusa si succesul festivalului.
Ca si minusuri ar fi doar unul major. In momentul ranirii unuia dintre luptatori, nici o ambulanta nu era prezenta, aceasta ajungand destul de tarziu dupa producerea evenimentului. In rest totul a decurs perfect. Sper ca in anul ce vine, festivalul sa aiba parte de o mai mare mediatizare pentru ca e unul din acele lucruri la care trebuie sa participi macar o data in viata.

Ii multumesc si lui Narcis ca mi-a oferit ocazia sa scriu cateva cuvinte despre un festival pe care, cel putin eu, l-am asteptat un an intreg :D.
Sa ne citim cu bine si va astept si la mine pe site, www.orastie.info, pentru a afla mai multe despsre poarta de intrare in inima dacilor.

Asteptam si anul viitor marturia ta despre acest minunat eveniment istoric!

11 comentarii :

vienela spunea...

De ce nu a fost mai mediatizat acest eveniment? Sunt convinsa ca multora le-ar fi facut placere sa participe.

Narcis spunea...

@vienela: nici eu nu stiu de ce nu a fost mediatizat mai mult evenimentul, poate Raoul stie mai multe

Raoul spunea...

@Vienela, cat a tinut de mine am facut. Incepand cu sfarsitul lunii august am publicat pe pagina de Facebook si pe grupurile la care sunt membru poze, informatii, date de desfasurare. Celalate publicatii au postat joia inaintea festivalului un poster si cateva informatii.
Probabil ar fi participat mult mai multe persoane daca nu era vremea care a fost

Narcis spunea...

@Raoul: dar la posturile locale de TV si radio nu s-a auzit nimic ??

Raoul spunea...

Alea costa bani. S-a vorbit la postul local de radio. Sunt mai importante circurile politice decat un eveniment care te rupe putin de rutina zilnica

Narcis spunea...

@Raoul: si succesul costa bani, timp, stres, nervi etc. Dar daca nu investesti in ceva degeaba si rata de castig este mica :(

Anonim spunea...

Trebuiesc mediatizate mai mult aceste evenimente frumoase, multi ar fi venit...respect pentru ceea ce faceti

Narcis spunea...

@Anonim: Raoul merita toate creditele :). Speram ca la anul sa fie mediatizat mult mai bine si sa ajungem si noi pe acolo. Este o parte din istoria noastra si ce se intampla acolo sunt de acord cu tine este minunat.

Adriana spunea...

Subscriu celorlalti... ar trebui mediatizate mai mult astfel de evenimente... dar se pare ca am ajuns intr-un asemenea hal incat mediatizam toate pitipoancele de pe dorobanti in loc sa punem la loc de cinste lucruri care chiar merita...

Narcis spunea...

@Adriana: asta se vinde pitiponceala, ce este aia istorie, silicoane, fuste scurte si botox pana la refuz. Sus la etaj bate vantul neuronii eu fugit de foarte mult timp :)

Natural spunea...

Foarte interesant! Cred ca are deja participanti pentru editia urmatoare. Pana atunci ai de la mine o nominalizare, dar si o leapsa de blog-roll offline.

Te bagi la leapsa sau la un comentariu?

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

Arhiva blogului

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live