joi, 7 noiembrie 2013

Cine este cel mai bun Mercador, Tocmai sau Okazii.ro?

Okazii.ro a detinut suprematia in ultimii ani pe segmentul de anunturi online. In ultima perioada vin din urma in forta Mercador.ro si Tocmai.ro, prin promovarile masive in cadrul Tv cat si pe internet, youtoube, siteuri etc.
De ce este posibil ca cele doua din urma sa detroneze Okaziile?
Okazii.ro
Asa cum spuneam mai sus desi are un numar de vizitatori unici pe luna de peste 10 mil, Okazii.ro este posibil sa-si piarda locul, ma refer la faptul ca o sa-si piarda din comerciantii care fac tranzactii. In momentul lansarii proiectului cei de la Netbridge Services sau axat pe un profit din tranzactiile desfasurate pe site. Nu poti sa contactezi vanzatorul fara sa vada ei (asa cred ei pentru ca se poate sa cumperi pe okazii si fara sa le platesti lor taxele), daca tranzactia are loc ei isi iau o cota parte. Sa spunem ca se percepe o taxa de 5% din tranzactie, poate nu inseamna mult, dar sa ne gandim ca 5% dintr-o tranzactie cu un mouse si una cu o masina este o mica mare diferenta la profit. Nici macar nu conteaza numarul de vizitatori unici pe care ii au pe luna, pentru ca in sine afacerea aduce profit din tranzactii.
Tocmai.ro
Cei de la Tocmai.ro si Mercador se axeaza pe serviciul de plata prin promovare premium. Ai un anunt si vinzi un telefon, daca vrei poti sa lasi anuntul gratuit (slabe sanse sa te caute cineva) sau poti sa platesti promovarea premium. Unde exista sanse ca anuntul tau sa fie mult mai vizualizat, decat cele fara plata, in concluzie sa si vinzi mult mai repede.
Dar cel mai important la ultimele doua este ca poti sa lasi si anuntul gratuit si sa nu-l promovezi, daca vinzi nu platesti nimic site-ului.
Mercador.ro
Daca vrei sa-ti promovezi serviciile prin anunturi premium pe Mercador se plateste pentru 30 de zile aproximativ 8 euro si ceva cu tot cu tva. Tocmai are premium prin sistem de reactualizare de anunt pe prima pagina, una din optiuni ar fi de 8 reinoiri pe 2 luni 6 euro.
Va spuneam ca au un avantaj major prin faptul ca au o promovare de actualitate, plus faptul ca poti sa vinzi gratis.
Personal as opta pentru Mercador pare cel mai avantajos ca si premium.

Astept si parerile voastre!

6 comentarii :

Viorel spunea...

Salut,

Interesant articolul tau insa vizitatorii unici chiar conteaza mult pentru inseamna public care-ti vede marfa. La Okazii platesti doar daca vinzi, ceea ce mi se pare corect, doar nu crezi ca vizitatorii aia unici vin asa gratis din cer, chiar crezi ca e usor sa atragi 3 milioane de unici lunar? Eu nu cred...pe cand la mercador vizitatorii sunt mult mai putini si daca folosesti varianta gratis e clar ca sansele sunt f mici sa vinzi, atunci apelezi la promovarea premium adica dai bani inainte si n-ai garantia ca-ti vei vinde produsul in perioada de promovare ...oricum atunci cand vrei sa vinzi ceva e bine sa-ti publici anuntul in cat mai multe locatii, parerea mea.

Narcis spunea...

Salut Viorel,

Revin cu o explicatie, unicii respectivi despre la care faci referire de pe Okazii.ro sunt considerati ca si potentiali clienti, ok. Din calculele mele Okazii.ro au undeva la 10 mil de unici pe luna, am vazut pe statisticile de la Trafic.ro, bine acum nici alea nu pot sa stiu cat de reale sunt din moment ce si Trafic.ro este tot al aceluiasi grup partener :). Sa incepem din punctul de vedere am magazinului. Ma refer ca este detronat de cele doua din punctul de vedere al numarului de dealuri incheiate in ultima perioada. Mai mult Okazii.ro a avut niste lovituri de imagine negative in ultima perioada, care i-au afectat foarte serios credibilitatea pe piata. Doar cauta pe google Okazii.ro si o sa vezi la stiri despre tepele de acolo, timp sa ai sa citesti. Acum din punctul de vedere al vanzatorului de produs. Am explicat mai sus de ce este avantajos sa platesti la cele doua o suma fixa decat sa platesti in procentele de la Okazii.ro. Daca vinzi o masina pe Okazii.ro si una pe Mercador.ro sa spunem. Buzunarul tau o sa fie foarte, dar foarte afectat daca ai vandut prin Okazii. Parerea mea este ca trebuie sa-si regandeasca strategia de marketing. Plus ca in ultima perioada ei nu fac absolut nimic sa-si imbunatateasca situatia, nu reclame (pe orice canal, nu conteaza, internet,tv etc). Ce activitatea a avut Okazii.ro in ultima perioada ?
Iti urez toate cele bune si mai treci pe la mine

Viorel spunea...

Salut Narcis,

Nu ma intelege gresit, nu sunt sustinator inrait Okazii, din contra folosesc toate cele 3 site-uri insa cel mai bine vand pe Okazii. Vand accesorii si piese de telefoane mobile, am in jur de 100 de produse si e mult mai convenabil sa platesc la tranzactie. Daca as plati 100 de promovari pe mercador s-ar putea sa falimentez :) de aceea merg doar pe variantele free care crede-ma nu prea functioneaza in cazul meu (genul asta de small business), cel putin nu acum. Poate in viitor cine stie Mercador si Tocmai se vor orienta mai mult spre micii comercianti. Cat despre vanzarea unei masini pe Okazii, comisionul maxim perceput de Okazii e 25 de euro, asa ca poti vinde linistit masini desi cred (nu sunt sigur) postarile de masini sunt anunturi cu tarif fix anticipat, repet nu sunt sigur.
Din punctul meu de vedere atunci cand vrei sa vinzi punctual un produs pe care nu-l mai folosesti, de tipul un telefon, un laptop clar se merita sa folosesti toate cele 3 site-uri.

Si ai dreptate, cei de la Okazii nu fac mai deloc marketing extern poate nu le trebuie si se multumesc cu ce au, privesc din umbra concurenta.

Have a nice day.

Narcis spunea...

uite din punctul asta de vedere nu m-am gandit la cei care au mai multe produse :), este unul din punctele la care nu m am gandit inainte. Poti sa-ti faci si un blog mic este gratis si mai poti sa te promovezi si prin Facebook exista grupuri specifice pentru cei care fac vanzari :).

Succes Viorel

Anonim spunea...

pe facebook nu prea merge reclama din pacate,ma rog nu cum doresc eu :)

Anonim spunea...

iti spun o chestie... okazii nu e mercador si nici invers....
..in momentul in care mercdoar va folosii calificative ; okazii va fi istorie. Mie groaza de clipa aia; fiindca am aprope 6.000 de carti pe okazii si va trebui sa le mut; o sa-mi ia vreun an sa la transfer...zeci de mii de poze ..descrieri timp etc..

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

Arhiva blogului

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live