vineri, 1 noiembrie 2013

Evolutia pe piata imobiliara din Bucuresti 2013! (A)

Ma gandeam zilele astea cum poti sa-ti mai cumperi un apartament in Bucuresti ca si persoanal fizica si singura posibilitate logica este prin creditul muritorului pe 30 de ani. Cine mai are in ziua de astazi bani cash sa cumpere un apartament sau o garsoniera macar ?
Apartamente Bucuresti

Mai exista si varianta sa cumperi apartamente Bucuresti direct de la dezvoltator, dar in acelasi timp cunosc cazuri care au regretat aceasta varianta. Cel mai bine este sa faci printr-o firma care sa se ocupe de toata treaba, de la gasirea apartamentului si pana la notar, acte tot, nu te mai doare capul.
Eu imi aduc aminte cand am cumparat apartamentul ca am alergat de mi-au sarit capacele vreo 2-3 luni cam asa, de nu mai stiam de absolut nimic. Trebuie sa-ti faci tot felul de acte, de la cadastru la certificat energetic, foarte mult timp pe care il pierzi, cand poti sa-l fructifici altfel.
Evolutia pe piata imobiliara este intr-o mica crestere, nu se compara cu preturile care erau inainte de criza, asta este clar, dar nici preturile de anul trecut nu sunt.
Daca o sa cauti acum apartamente Bucuresti, este plina piata de oferte din cele mai diversificate. Preturile au scazut foarte mult fata de cum erau inainte de criza.
Trebuie ca apartamentul sa fie intr-o zona care are cel putin un mijoc de transport in comun (metrou, ratb). Sa aveti piata, farmacie, un centru comercial daca o sa gasiti o locuinta asa o sa va faca viata mult mai usoara.
Referitor la creditul prima casa si conditiile au fost modificate de la ultimul buget aprobat. Ca urmare si doritorii de credite si-au vazut de drum. Cel mai mult afecteaza modificarea din euro in ron, se acorda creditul in moneda in care esti platit la munca.
Conform noilor modificari la prima casa, pe un imprumut la aceasi valoare sa spunem 30.000 euro se observa o diferenta intre euro si ron cu o crestere de 30-35% la plata ratei lunare. Adica in loc sa platesti sa spunem 200 de euro in valuta echivalentul in ron o sa fie de 12-13 mil.

Daca stati cu chirie si aveti posibilitatea sa faceti creditul, cel mai bine este sa-ti cumperi o casa a ta, chiar daca platesti o rata lunara, din punctul asta de vedere si lumina si gazele tot lunar le platim



0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

Arhiva blogului

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live