sâmbătă, 19 aprilie 2014

Ce jucarii sa pun in camera copilului? (A)

Aceasta este una din multe alte intrebari care apar odata cu venirea unui copil pe lume. Nu este cazul sa intram in fibrilatii ca o sa ajunga copilul acasa si nu are deja jucarii, sa nu cadem in extrema opusa. Personal recomand jucariile ca forma de distragere a atentiei undeva de la 2-3 luni.
Jucarii pentru camera copilului
Ce este jucaria pentru copil ? Pentru un adult este clar, un obiect cu care cel mic se joaca, masinute, papusi, iepurasi etc. Dar, in universul copilului orice i se pare o jucarie si un posibil motiv de bucurie. Acum exista tot felul de jucarii si ai de unde sa alegi. Poate nu mai sunt asa de pretuite, eu imi aduc aminte ca aveam niste jucarii din bibelouri cu catelusi si te uitai la ei ca la icoana sa nu ii spargi. Sau mai aveam un elefant din plastic tare, da tare rau de tot daca incercai sa musti din el, ramaneai fara dintisori. Si eu pentru Sarra am luat si am si primit foarte multe jucarii, cu unele se joaca (are o maimuta pe care o bate non stop de cand avea ea 4 luni, mai are putin si o sa o duc la spital saraca tinand cont ca o sa faca 10 luni peste 6 zile). Unele jucarii sunt foarte ascutite, am avut un iepuras pe care a trebuit sa-l las fara urechi sau altele fac un zgomot deranjant pentru copil si tot asa.
Cum spuneam mai sus pentru jucarii camera copilului trebuie sa luati totul in considerare de la mobilier pana la tarc sau lampa de veghe.
Trebuie sa acordati o atentie sporita oricarui obiect nou pe care vreti sa-l introduceti in camera copilului intr-un cuvant in universul lui, pentru ca aici isi petrece majoritatea timpului.
Nu exagerati cu jucarii foarte mari, pentru ca in timp acestea acumuleaza foarte mult praf si de aici poate aparea o usoara iritatie si poate cauza stranutul copilului pe langa inhalarea de prafului.
Pe langa jucarii formati un mediu propice dezvoltarii copilului plin de armonie iubire si caldura.

Aveti grija de voi in continuare si astept comentariile voastre!

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live