sâmbătă, 15 noiembrie 2014

Furia eroi anonimi 2014 Review

Am bifat vizionarea filmului Miercuri seara la Sun Plaza, era puzderie de oameni acolo probabil pentru ca a fost Orange film peste 200 de persoane. Invitatia am primit-o de la prietenii CineAmator, multumesc inca odata Georgiana pentru invitatie.

Furia 2014

Actiunea filmului se desfasoara la sfarsitul celui de al doilea razboi mondial. Germania a pierdut razboiul, dar Hitler prefera sa distruca Germania decat sa capituleze si sa-si recunoasca infrangerea. In ultimele luni din razboi au murit milioane de oameni pentru o cauza care era deja pierduta. Toti stiau asta inclusiv locuitorii Germaniei, care sufereau de foame, lipsa medicamentelor, mizerie starea natiunii era deplorabila.


L-am mai vazut pe Brad Pitt luptand impotriva nemtilor si  in Bastarzii lui Tarantino, motivele fiind diferite, daca in primul setea de sange il determina sa ucida in ultimul film frica si dorinta de supravietuire atat a lui cat si a echipajului sau este sursa principala. Alte doua aparitii care mi s-au parut remarcabile au fost Shia LaBeouf cunoscut din seria Transformers si Logan Lerman cunoscut pentru rolul principal din Percy Jackson.
Nu vreau sa povestesc filmul vreau doar sa va faceti o parere despre el si sa va trezesc interesul sa mergeti sa-l vizionati.
Povestea este bazata pe un camaderie, incredere si respect. In al doilea razboi mondial nu stiu de referite reale ale americanilor cu tancuri, mai ales impotriva temutelor Tiger. Singurele tancuri care se puteau bate de la egal la egal si detineau suprematia erau Tigerul germanilor si T-34 al rusilor, doi monstri.
Asa cum spuneam a preferat ca odata cu el sa moara intreaga Germanie si activeaza planul ca toti cetatenii tarii indiferent de varsta sau sex sa fie inarmati pentru a respinge atacurile Aliatilor.
Absolut nimeni nu mai credea ca mai poata sa fie salvata Germania, nici macar Adolf dar prefera sa fie stearsa de pe harta lumii.
Filmul nu arata decat o mica farama dintr-un razboi si o mica parte din ce poate sa-i faca un om altui om in aceasta situatie.
" Ca sa fi un bun soldat trebuie sa urasti, sa urasti din toata inima ta inamicul. Doar atunci o sa poti cu adevarat sa ucizi cat mai multi si sa supravietuiesti " - Sven Hassel (soldat german a luptat in al doilea razboi mondial) a scris 14 carti despre experientele traite in timpul razboiului.

Razboiul inseamna dezumanizare totala, asa ajungi sa supravietuiesti in situatii extreme, foamete, tortura psihica si fizica.

Nota DeLaBirou: 8.5 pentru ca nu au fost atenti la mai multe detalii


1 comentarii :

ellafairytale spunea...

Daca l-ai vazut la cinema cu siguranta a fost o experienta super.Nu l-am vazut, ce-i drept nu prea ma mai incanta filmele de actiune.

Trimiteți un comentariu

Scrie ce parere ai dar cu bun simt! Daca iti place subiectul, da si un Like, nu te costa nimic si recomanda blogul :).

Recomandari:

 
Copyright (c) 2016 Bucuresti Live